1 marca 2018. Włosi mają małe zapasy jabłek

Dane organizacji Assomela oraz Izby Handlowej w Bolzano wskazują jakie były zapasy jabłek 1 marca 2018 r. W komorach przechowalniczych Trydentu Górnej Adygi było 416.590 ton jabłek, czyli o ponad 362 tys. ton jabłek mniej niż w tym samym okresie 2017 r. 
Informacje o wybranych odmianach:

Golden Delicious – 192.153 t (w 2017 r. 439,8 tys. t)
Red Delicious – 46. 866 t (w 2017 r. 74,5 tys. t) 
Gala – 11.397 t (w 2017 r. 29,6 tys. t)
Granny Smith – 47.990 t (w 2017 r. 45,8 tys. t)
Szara Reneta – 942 t (w 2017 r. 12,2 tys. t)
Gloster – 5 t ( w 2017 r. 11 t)
Idared – 797 t (w 2017 r. 635 t)
Jonagold – 3206 t (w 2017 r. 4000 t)
Braeburn – 29.244 t (w 2017 r. 45,9 tys. t)
Fuji – 31.097 t (w 2017 r. 39,2 tys. t)
Cripps Pink – 21.836 t (w 2017 r. 31,9 tys. t)

Źródło: freshplaza
RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułLubApple na targach Food Expo 2018
Następny artykułW marcowym „Haśle Ogrodniczym” – o chorobach okresu okołokwitnieniowego

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.