Jakie zapasy jabłek i gruszek w Hiszpanii?

W hiszpańskiej prowincji Lleida zapasy jabłek w komorach przechowalniczych na koniec 2017 r. wynosiły 134 847 ton.
Jest to o 20 proc. mniej niż rok wcześniej. W tym samym czasie zapasy gruszek były na poziomie 75 124 ton, czyli o 14 proc. więcej niż na koniec roku 2016.
 
 
Najwięcej w komorach jest jabłek odmiany Golden Delicious – 93 150 ton, następnie Fuji – 12 674 tony, Granny Smith – 9607  ton, Gali – 4914 ton oraz innych odmian o czerwonej skórce – 7564 tony.

Jeśli chodzi o gruszki to najwięcej jest Konferencji – 57 024 tony. Zapasy Blanquilla są na poziomie 10 157 ton.

Źródło: freshplaza

RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułW gronie producentów warzyw gruntowych w Charsznicy
Następny artykułPrzedsezonowe spotkanie w Rytrze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.