Prezentowali polskie produkty w Chinach

Fot. ARR
11 polskich ekspertów programu „Smaki Europy – jakość i tradycja”  na targach Food Hospitality World w Kantonie prezentowało najlepszą jakość europejskiego mięsa, owoców i warzyw.

Podczas tegorocznej edycji targów FHW doskonałą jakością, wspaniałym smakiem polskiej żywności  oraz gotowością do wejścia na chiński rynek jej producentów specjaliści z programu „Smaki Europy” zachęcali chińskich biznesmenów do współpracy.

Program współfinansowany przez polskie instytucje rządowe oraz stowarzyszenia branżowe już po raz kolejny gościł w Chinach. Podczas trzech dni targów jego eksperci odbyli szereg spotkań z przedstawicielami lokalnego rządu, swoimi odpowiednikami a także supermarketami i platformami e-commerce.

Smaku targom dodawało gotowanie na żywo przez polskich kucharzy. Odwiedzający targi mogli spróbować między innymi polskiego mięsa oraz owoców i warzyw.

Bardzo dobra atmosfera towarzysząca spotkaniom daje duże nadzieje na to, że już niedługo na półkach chińskich sklepów znajdziemy więcej produktów z Europy, w tym z Polski.

Źródło: ARR

Related Posts

None found

Poprzedni artykułReforma bez zwolnień?
Następny artykułRząd zajmie się projektem ułatwiającym rolnikom sprzedaż żywności

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.