Michał Malicki – przyswajalność wapnia w owocach

    Podczas Sadowniczej Konferencji Regionalnej 3 stycznia 2018 roku w Pałacu Mała Wieś, Michał Malicki wygłosił wykład dotyczący żyzności gleby jako jednego z ważniejszych czynników regulujących przyswajalność wapnia w owocach.

    Czego dowiesz się z filmu?
    – Jaka jest rola wapnia w produkcji owoców?
    – W jaki sposób objawiają się niedobory wapnia?
    – Jakie jest główne źródło wapnia dla roślin?
    – Jakie produkty podawać poprzez fertygację?
    – Jakie poprzez nawożenie dolistne i doglebowe?
    – Jakie są korzyści z podawania wapnia w formie tiosiarczanu wapnia?

    Poprzedni artykułKomunikat sadowniczy 13.03.2018 – Robert Binkiewicz
    Następny artykułJanusz Miecznik – działania Agrosimex w 2018 roku