Serwis korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. dowiedz się więcej » Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia

XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców

Kiedy: 19.09.2017 - 20.09.2017
Gdzie: Warszawa
Organizatorzy: KUPS i AIAM5 (International Alliance of Associations and Movements "5 a day")

Program:
19 września (wtorek):
08:00 – 10:30 - Otwarcie i powitanie gości
10:30 – 10:40  - Podpisanie Deklaracji ustanowionej w czasie General Assembly AIAM5
10:40 – 11:00  - Czas dla mediów
11:00 – 11:30  - Przerwa kawowa
 
PANEL 1 (11:30 – 13:30) Polityka agrarna wyzwaniem w kontekście zrównoważonej produkcji, ochrony środowiska, wyżywienia ludności oraz zapobiegania chorobom niezakaźnym, ze szczególnym uwzględnieniem produkcji owoców i warzyw
11:30 – 11:50 - Polityka Unii Europejskiej w zakresie rozwiązań systemowych dot. wyżywienia ludności i zapobiegania chorobom cywilizacyjnym
11:50 – 12:10 - Polityka Polski w zakresie rynku owoców i warzyw
12:10 – 12:30 - Produkcja zrównoważona owoców i warzyw w kontekście wyzwań współczesnego rynku
12:30 – 13:30 - Dyskusja
13:30 – 14:30 - Lunch
 
PANEL 2 (14:30 – 16:30) Polityka prozdrowotna, a spożycie owoców i warzyw oraz ich wartość odżywcza w kontekście najnowszych doniesień naukowych
14:30 – 14:50 - Zalecenia żywieniowe – Polska 2017
14:50 – 15:10 - Polityka prozdrowotna z uwzględnieniem owoców i warzyw w Finlandii
15:10 – 15:30 - Polityka prozdrowotna w oparciu o warzywa i owoce w Kostaryce
15:30 – 15:50 - Polityka prozdrowotna w oparciu o warzywa i owoce w USA
15:50 – 16:30 - Dyskusja
16:30 – 17:00 - Przerwa kawowa
 
PANEL 3 (17:00 – 19:00) - Choroby niezakaźne (Choroby cywilizacyjne) - Owoce i warzywa w prewencji chorób niezakaźnych
17:00 – 17:20 - Wybrane składniki owoców i soków owocowych i ich wpływ na zdrowie - przegląd badań
17:20 – 17:40 - Owoce i warzywa a nawyki żywieniowe w Ameryce Południowej
17:40 – 18:00 - Owoce i warzywa a nawyki żywieniowe w Europie
18:00 – 19:00 - Dyskusja
19:00 – 23:00 - Networking/Kolacja

20 września 2017 (środa)
PANEL 4 (09:00 – 11:00) Przykłady programów promocji konsumpcji owoców i warzyw (w tym 5 porcji)
09:00 – 09:20 - Promocja konsumpcji owoców i warzyw w Hiszpanii
09:20 – 09:40 - 10 porcji – dlaczego warto stawiać poprzeczkę wysoko
09:40 – 10:00 - Efekty promocji konsumpcji owoców i warzyw na Kubie
10:00 – 10:20 - Norwegia i programy promocji konsumpcji owoców i warzyw
10:20 – 11:00 - Dyskusja
11:00 – 11:30 - Przerwa kawowa
 
PANEL 5 (11:30 – 13:10) Światowy i polski rynek owoców i warzyw
11:30 – 11:50 - Polska produkcja owoców, warzyw i ich przetworów
11:50 – 12:10 - Promocja idei 5 porcji a rynek owoców i warzyw w Polsce
12:10 – 12:30  - Rola Meksyku w światowym rynku owoców i warzyw
12:30 – 13:10 - Dyskusja
13:10 – 14:10 - Lunch
 
PANEL 6 (14:10 – 16:10) Światowe trendy w konsumpcji owoców i warzyw
14:10 – 14:30 -Niemcy w awangardzie konsumpcji owoców i warzyw – zagrożenia poziomu konsumpcji
14:30 – 14:50 - Włochy – ikona „diety śródziemnomorskiej” – kierunki rozwoju promocji
14:50 – 15:10 - Urugwaj – bolączki i cele w trendach konsumpcyjnych
15:10 – 15:30 - Kanada – wspieranie rozwoju konsumpcji owoców i warzyw
15:30 – 16:10 - Dyskusja
16:10 - Zamknięcie Kongresu



Więcej informacji i warunki uczestnictwa: www.kups.org.pl/kongres

Warszawa
Hotel Continental

Forum

(0 komentarz(y))
Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Zgłoś nadużycie

Dziękujemy za wysłanie zgłoszenia

Zamknij
created by openform
Ogrodinfo.pl to portal ogrodniczy dla każdego producenta owoców, warzyw i roślin ozdobnych. Plantatorzy znajdą tu wskazówki na temat uprawy, nawożenia i ochrony roślin oraz ogólne informacje z zakresu ogrodnictwa. Ogrodinfo.pl to również portal sadowniczy oraz serwis informacyjny dla właścicieli szkółek i upraw pod osłonami; to sadownictwo, warzywnictwo i kwiaciarstwo bez tajemnic.

Polityka prywatności