Hasło Ogrodnicze

Cena: 0.00 zł
W numerze m.in.: mechaniczny zbiór warzyw, produkcja leszczyny w Turcji, biostymulatory – cenna wiedza

Nasze sprawy – Katarzyna Kupczak

Co nas czeka

Branża sokownicza – perspektywy – Katarzyna Kupczak

Wiatr i odległość od wody – Katarzyna Kupczak

Indukowanie odporności – Katarzyna Kupczak

Nowoczesne dokarmianie i stymulowanie roślin – Dorota Łabanowska-Bury

Koszty mechanizacji – Dr hab. inż. Zbigniew Kowalczyk

Zbiór marchwi „bez naci” lub „z nacią” – Dr inż. Norbert Leszczyński

Nadwiślański potentat – Anna Wilczyńska

Kombajny do kapusty – Aleksandra Andrzejewska

Kombajny do warzyw liściowych – Aleksandra Andrzejewska, Dorota Łabanowska-Bury

Najczęściej zbiór dwufazowy – Dr inż. Marcin Bartczak

Pomoc młodemu rolnikowi – Katarzyna Rosińska

Przed ogniem nie uciekniesz – Katarzyna Rosińska

Potencjał produkcyjny winorośli – Katarzyna Rosińska

Działa przeciwko… pogodzie – Katarzyna Rosińska

PROW 2014–2020 w Komisji Europejskiej – Katarzyna Rosińska

Rynek i okolice: Cena – Dr Grzegorz Klimek

10 lat w Unii Europejskiej – Katarzyna Rosińska

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

Prognozy a rzeczywistość – Dorota Łabanowska-Bury

Osłony w czeskich sadach – Anita Łukawska

Jak przechowywać ‘Šampiona’ i Jonagoldy? – Dorota Łabanowska-Bury

Bliżej techniki: Rozpylacz z szerszym zakresem wydatku cieczy – Prof. dr hab. Ryszrad Hołownicki

Parametry jabłek na soki – Dr hab. Ewelina Hallmann

Produkcja leszczyny w Turcji – Prof. dr hab. Roman Hołubowicz

Produkcja owoców wg przepisów – Dorota Łabanowska-Bury

Tradycyjnie w maju… – Dorota Łabanowska-Bury

Nowe środki w ochronie drzew owocowych – Katarzyna Kupczak

Na konferencji w Regnowie – Piotr Gościło

Okiem doradcy – Anita Łukawska

Trudno walczyć z tym szkodliwym wirusem – Anna Wilczyńska

PepMV – wirus w natarciu – Dr hab. Natasza Borodynko, dr hab. Beata Hasiów-Jaroszewska

Ogórek w roli głównej – Anna Wilczyńska

Dodatkowy zoocyd w POW – Katarzyna Kupczak

Pomidory – globalna produkcja i konsumpcja – Dorota Łabanowska-Bury

Biostymulatory – cenna wiedza – Dr Agnieszka Stępowska

Odmiany na cały sezon – Anna Wilczyńska

Majówka w Igołomi – Anna Wilczyńska

Co gryzie fasolę – Dr Maria Rogowska

Międzynarodowe doświadczenia (cz. I) – Dorota Łabanowska-Bury

Wzrasta liczba zastosowań fungicydów – Katarzyna Kupczak

Zamojszczyzna warzywami stoi – Adela Maziarz

Odchwaszczanie brokułów i kalafiorów – nareszcie możliwe! – Katarzyna Kupczak

Zamieranie liści sercowych selera – Dr hab. Jan Borkowski, dr hab. Barbara Dyki

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułWarzywa