Hasło Ogrodnicze

Cena: 13.00 zł
W numerze m.in.: choroby przechowalnicze; sposoby na lepszy kolor i jakość jabłek; obniżyć zużycie energii w szklarni; choroby fasoli

Nasze sprawy

Co nas czeka

Soki i baza produktowa – Monika Strużyk

Pasja do chemii – Marcin Bartczak

Plusy i minusy: Naga biała…i cepeliada – Piotr Grel

Przechowywanie warzyw – Dr Maria Grzegorzewska

Warzywa kapustne – Mgr inż. Joanna Gil

Korzeniowe i cebula – Mgr inż. Alicja Pohl

Zanim trafią do przechowalni – Mgr Barbara Błaszczyńska

Patogeny a przechowywanie – Dr Hanna Bryk

Choroby fizjologiczne jabłek – Dr Krzysztof P. Rutkowski

Zdrowe rośliny, plony i przechowywanie – Joanna Klepacz-Baniak

PDŻ było niemal bez owoców i warzyw – Katarzyna Rosińska

Intensywnie, czyli taniej i szybciej (cz. VI). Podsumowanie – Dr Grzegorz Klimek

Ekonomiczna sekwencja odmian: ‘Idared’ i ‘Szampion’ – Dr Grzegorz Klimek

Rynek i okolice: Stan równowagi – Dr Grzegorz Klimek

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

„Z głową” – Dorota Łabanowska-Bury

Pestkowe na forum – Joanna Klepacz-Baniak

Uwaga na szkodniki w owocach na eksport – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, dr Zofia Płuciennik, dr Małgorzata Sekrecka

Uzupełnienie listy fungicydów – Katarzyna Kupczak

Sposoby na lepszy kolor i jakość jabłek – Dorota Łabanowska-Bury

Ochrona owoców przed zbiorem… – Katarzyna Kupczak

Bliżej techniki: Trzy w jednym: na parcha, chwasty i do koszenia jednocześnie – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki

Jak przygotować rośliny przed nadejściem lata? – Anna Wilczyńska

Trudne początki – Anna Maciejuk

Obniżyć zużycie energii w szklarni – Prof. dr hab. Sławomir Kurpaska

Wyzwania dla ogrodnictwa szklarniowego – Anna Wilczyńska

Dzień pomidora malinowego – Aleksandra Andrzejewska

Nowości ogórkowe  w Tłokini Wielkiej – Aleksandra Andrzejewska

Pomidory pod „dyfuzją” – Anna Wilczyńska

Rozsada dobrej jakości – Anna Wilczyńska

„Sucha zgnilizna” – Dr inż. Agnieszka Stępowska

Wózki do „obróbki” – Anna Wilczyńska

Nowości przeciwko chorobom warzyw – Katarzyna Kupczak

Bor – Mgr inż. Karolina Felczak

Choroby fasoli – Dr Agnieszka Włodarek

Poprzedni artykułMPS Sad
Następny artykułTruskawka, malina, jagody