Hasło Ogrodnicze

Cena: 13.00 zł
W numerze m.in.: niekonwencjonalne nawozy; pożyteczne vs. szkodniki; o przyjazne otoczenie dla grup…

Nasze sprawy

Co nas czeka

Prozdrowotne właściwości warzyw, owoców i soków – Joanna Klepacz-Baniak

Białko przeciwko wirusowym i bakteryjnym chorobom roślin – Katarzyna Kupczak

Zamiast F-gazów – czyli być pro, ale poza kontrolą – Mgr inż. Grzegorz Mizera, Prof. dr hab. inż. Dariusz Butrymowicz, Prof. dr hab. Franciszek Adamicki, Mgr inż. Edward Piesik

Komposty w walce z chorobami warzyw, ale nie tylko – Dr Beata Kowalska

Ciągnikowe manewry – Anna Wilczyńska

Zmiany klimatu i ich wpływ na uprawy – Anita Łukawska

Organiczne – Dr hab. Lidia Sas-Paszt, prof. IO

Nawozy z zasobów oceanu – Dorota Łabanowska-Bury

Sukces ekstraktów z alg – Joanna Klepacz-Baniak

Mało znany, lecz coraz ważniejszy – Dr Jacek Filipczak

Aminokwasy – Joanna Klepacz-Baniak

Znaczenie kwasów humusowych – Dr inż. Anna Magdalena Ambroszczyk

Stymulująco – Anita Łukawska

Oblicze fosforynów – Mgr inż. Karolina Felczak

Biostymulatory w praktyce – Anna Maciejuk

Powtórka z nawadniania – Anna Maciejuk

Strategia nawadniania… – Anna Wilczyńska

Stop szarej pleśni i czarnej zgniliźnie – Anna Maciejuk

Pożyteczne vs. szkodniki – Dr Michał Pniak

Jak zapewnić wysoką efektywność ochrony biologicznej? – Anna Maciejuk

Maty z węgla brunatnego – Dr Jacek Dyśko

Do pielęgnacji i ochrony – Anna Wilczyńska

Nowosądecka specjalizacja – Anna Wilczyńska

Jak uniknąć błędów w produkcji – Anna Wilczyńska

Co warto wiedzieć o nawożeniu – Anna Maciejuk

Papryka – początek owocowania – Anna Maciejuk

Jubileusz pod Berlinem – Anna Maciejuk

Problemy jakościowe w skupie warzyw – Anna Wilczyńska

Agro Akademia Warzywnicza – Anna Wilczyńska

O nawożeniu i ochronie w Rytrze – Anna Wilczyńska

Zrównoważona ochrona marchwi – Anna Maciejuk

„Zapasowe” ilości – Dorota Łabanowska-Bury

Wyprzedzić wroga – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. IO, Mgr Wojciech Piotrowski

Wczesne brzoskwinie – pestka nie pęka! – Dr inż. Mirosław Sitarek

Największe zagrożenie pestkowych – Gerard Poldervaart

Ogrzewanie sadu – Dorota Łabanowska-Bury

Kompleksowo o nawożeniu – Dorota Łabanowska-Bury

Sadzić modne czy… ? – Dorota Łabanowska-Bury

Zapobiegać! Czemu? – Katarzyna Kupczak

Toczyk gruszowiaczek… – Mgr Tomasz Gasparski

Podskórniki, pordzewiacze… – Dr Małgorzata Sekrecka

Nowe środki do programów ochrony – Katarzyna Kupczak

Bliżej techniki: O dawce cieczy raz jeszcze – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki

Duże zabawki – Dorota Łabanowska-Bury

Przerzedzanie: kiedy i czym? – Dorota Łabanowska-Bury

Z przedsezonowych spotkań – Dorota Łabanowska-Bury

Trudne czasy… – Katarzyna Rosińska

O przyjazne otoczenie dla grup… – Katarzyna Rosińska

Sady intensywne – nowe rozdanie (cz. II) Owocowanie kwater 5-letnich – Dr Grzegorz Klimek

Rynek i okolice: Czerwona kontrolka – Dr Grzegorz Klimek

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy,Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułWarzywa