Hasło Ogrodnicze

Cena: 13.00 zł
W numerze m.in.: technika szklarniowa; pomidory latem i jesienią; technologie dla czereśni

Nasze sprawy

Co nas czeka

Dni Ogrodnika – koncepcja, wiedza i umiejętność – Katarzyna Kupczak

Bezpieczne stosowanie ś.o.r. – Anna Maciejuk

Pszczoły w środowisku rolniczym… – Joanna Klepacz-Baniak

Poszerzony zakres dezynfektantu – Katarzyna Kupczak

Innowacyjne rozwiązania – Prof. dr hab. Sławomir Kurpaska

Instalacje fotowoltaiczne w ogrodnictwie – Dr inż. Ryszard Tytko

Zaoszczędzić energię – Anna Wilczyńska

Zarządzanie pracą – Anna Maciejuk

Zbiorniki buforowe – Mgr inż. Maciej Puła

„Gigant” w Siechnicach – Anna Wilczyńska

Komputer przelewu i transpiracji – Anna Maciejuk

Pożywka w układzie zamkniętym – Anna Maciejuk

Nowości z Amsterdamu – Radosław Barabasz

Od zbioru do pakowania – Anna Wilczyńska

W technologii LED – Anna Maciejuk

Sprawnie, szybko i wydajnie – Anna Maciejuk

Krajowe Święto Pomidora – Anna Maciejuk

Pomidory latem i jesienią – Dr Tomasz Górniak

Turecka sztuka hodowli – Joanna Klepacz-Baniak

W pełni zbiorów – Anna Maciejuk

Sucha zgnilizna wierzchołków owoców – Dr hab. Barbara Dyki, prof. IO, Doc. dr hab. Jan Borkowski

Pomidory z Kościelnej Wsi – Anna Wilczyńska

GreenTech 2016 – Radosław Barabasz

Wielkoowocowe z Wilamowic – Anna Wilczyńska

Rodzinna grupa z Ludwiny – Anna Maciejuk

Letnie szkolenie w Łaszkowie – Anna Wilczyńska

W segmencie „dużego” grona – Anna Maciejuk

Gronowe w Głuchowie – Anna Wilczyńska

Zarządzanie podłożem – Anna Maciejuk

Malinowe chronione biologicznie – Anna Maciejuk

Pomidory mięsiste pod Lublinem – Anna Maciejuk

Pomidorowe prezentacje w Kłódce – Aleksandra Andrzejewska

Dzień pomidora tunelowego w Winiarkach – Adela Maziarz

„Dwa asy w rękawie” – Anna Maciejuk

Warzywniczo w Instytucie Ogrodnictwa – Joanna Klepacz-Baniak

Cydrem płynący – Dorota Łabanowska-Bury

Apetyt na cydr – Artur Dubaj

Technologie dla czereśni po raz piąty – Dorota Łabanowska-Bury

Chronić ekologicznie, czyli jak? – Dorota Łabanowska-Bury

„Nie wstydzimy się tego, że nasze czereśnie są najdroższe na świecie” – Gerard Poldervaart

Bliżej techniki: Magazynki nie nadążają za techniką opryskiwania – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki

Bieżące problemy – Dorota Łabanowska-Bury

Śliwy japońskie – także do uprawy w Polsce (cz.II) – Prof. dr hab. Zygmunt S. Grzyb

Przed zbiorami jabłek – Tomasz Sikora

Rynek i okolice: Czas harcowników – Dr Grzegorz Klimek

Podsumowanie miesiąca – lipiec – Małgorzata Polańska

Eksport owoców i warzyw pełen wyzwań – Rafał Szeleźniak

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułWarzywa