Hasło Ogrodnicze

Cena: 13.00 zł
W numerze m.in.: przez liść (nawożenie i biostymulacja); ogórki w typie midi; co można, a czego już nie w ochronie drzew owocowych

Nasze sprawy

Co nas czeka

Odznaczono i uhonorowano – Anita Łukawska

Wyzwania i perspektywy – Dorota Łabanowska-Bury

Nagrody TSW – Piotr Grel

O innowacyjności i konkurencyjności w IO – Piotr Grel

Czym są biostymulatory? – Dr Jacek Filipczak

Rynek, prawo i odpowiedni produkt – Joanna Klepacz-Baniak

Czy warto stosować stymulatory? – Dr inż. Anna Magdalena Ambroszczyk

Warzywa o dużych potrzebach – Łukasz Peroń

Wapń dla warzyw – Dr hab. Marzena Wińska-Krysiak

Technika dokarmiania dolistnego – Dr Artur Godyń

W sadach – Robert Binkiewicz

Mroźna zima – Anna Maciejuk

Początek sezonu pod Warszawą – Anna Maciejuk

Szklarnie już w pełni obsadzone – Dr Tomasz Górniak

W technologii NG 2.0 – Anna Wilczyńska

Ogórki w typie midi – Anna Maciejuk

Mikroorganizmy pod osłonami – Marcin Oleszczak

Mikroelementy i ochrona pomidora – Anna Maciejuk

Produkcja rozsady z bliska – Anna Maciejuk

Przed kolejnym sezonem – Ilona Sprzączka

Włoska i czerwona – Joanna Klepacz-Baniak

Warzywnicze spotkanie w Pobiedniku Wielkim – Joanna Klepacz-Baniak

Nowa odmiana ogórka do kwaszenia – Anna Maciejuk

„Gotowa” rozsada pora i selera – Joanna Klepacz-Baniak

Mogą „narobić bigosu” – Dorota Łabanowska-Bury

Co można, a czego już nie w ochronie drzew owocowych – Katarzyna Kupczak

Innowacyjna nowa marka yello® – Dorota Łabanowska-Bury

Jakie plony jabłek, jaka opłacalność? – Prof. dr hab. Eberhard Makosz

Bliżej techniki: Rozpylacze eżektorowe krańcowe także do sadu – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki

Temat przewodni – produkt i jego sprzedaż – Anita Łukawska, Piotr Grel

Zwalczanie szkodników wiosną – Dorota Łabanowska-Bury

Wczesnowiosenna strategia ochrony przed parchem… – Dorota Łabanowska-Bury

Rynek i okolice: Oby tak dalej – Dr Grzegorz Klimek

Podsumowanie miesiąca: Styczeń – Małgorzata Polańska

Ceny warzyw i owoców na rynkach: Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj

Ceny warzyw i owoców na rynkach: Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułWarzywa