Warzywa

Cena: 10.00 zł
W numerze m.in.: plenne i smaczne kapusty do kiszenia; pracują z dymką; cebule najchętniej wybierane na Kujawach i w Wielkopolsce; 100 odmian pomidorów; nowości w technice siewu precyzyjnego

OD REDAKTORA
Nawozy drożeją, pomimo że zużycie niektórych maleje

RUBRYKI
Ogrodniczy kurier

Rynkowe trendy

Czytelnicy pytają

EKONOMIKA
Wzrosła produkcja cebuli w Europie

Fruit EXPO – także z warzywami

TEMAT NUMERU
Niepewny „kapuściany interes”

Plenne i smaczne kapusty do kiszenia

Kapusta nam (nie)smakuje?

UPRAWA
Stress Control System

Rzodkiewka wymaga

Technologia uprawy marchwi na najwcześniejszy zbiór (cz. 2)

Zaburzenia we wzroście rozsady warzyw kapustnych

Fosfor w formule

Brokuły w Green Factory

Pracują z dymką

Skupieni na pomidorach

Kolekcja odmian w RSP Hopkie

O kalafiorach i brokułach w Brukach Unisławskich

Nowoczesna uprawa ogórków gruntowych

Zaprezentowali cebulowy potencjał

Różyczki z Lubelszczyzny

EKOLOGIA
Naukowo o mikroorganizmach

ODMIANY
Sztuka wyboru późnych porów

Odmiany papryki popularne w rejonie radomskim

Cebule najchętniej wybierane na Kujawach i w Wielkopolsce

100 odmian pomidorów

Marchwie polecane przez dystrybutorów

Odmianowe nowości w Konotopie

OCHRONA
Kłopotliwa przed- i powschodowa zgorzel siewek

Rozszerzenia i plany

MECHANIZACJA
Do selekcjonowania marchwi

Premiera polskiego samojezdnego kombajnu

Nowości w technice siewu precyzyjnego

Jednotarczowe rozsiewacze nawozów

Ze świata maszyn

PRZECHOWALNICTWO
Potencjał przechowalniczy selera

ZIEMNIAKI JADALNE
Rynek

Zaprawianie sadzeniaków

Technika do ziemniaków

Ziemniaki z raszlowego worka

Paleta średnio wczesnych ziemniaków

Zamiast miedzi w ochronie ziemniaka

Liczy się każde opakowanie

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułHasło Ogrodnicze