Truskawka Candonga w wersji alkoholowej

Od stycznia 2018 r. na włoskim rynku dostępny jest nowy produkt na bazie markowych truskawek Candonga. Jest nim aperitif Rossini-Candonga.
 
 
Candonga uznawane są za najlepsze truskawki z regionu Bazylikaty. Ich pure (w iliści 30 proc.) wraz z winem musujacym Spumante Brut del Veneto posłużyło do wyprodukowania akoholowego napoju typu aperitif. 

Trunek powstał przy współpracy konsorcium Consorzio Candonga Fragola Top Quality oraz rodzinnej wytwórni Casa Vinicola Canella. Ma obniżoną kaloryczność: 60 kcal w 100 g).
 
Źródło : cannellaspa, corrierortofrutticolo
RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułWAPA: zapasy jabłek styczeń 2018. Włosi mają więcej niż Polacy
Następny artykułRuszyła VII edycja programu „5 porcji warzyw, owoców lub soku”

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.