Serwis korzysta z plików Cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. dowiedz się więcej » Nie pokazuj mi więcej tego powiadomienia

żywność

Jak naukowcy sprawdzają, czy producenci nie fałszują żywności?
Jak naukowcy sprawdzają, czy producenci nie fałszują żywności?

Czy soki nie są rozwadniane przez producenta, a polskie miody mieszane z tańszymi azjatyckimi, czy wino pochodzi rzeczywiście z tego regionu, który deklaruje producent – to wszystko...

„Rodzina 500 plus” wpłynie na zmianę preferencji zakupowych Polaków
„Rodzina 500 plus” wpłynie na zmianę preferencji zakupowych Polaków

Jak wynika z obserwacji sieci handlowych, większe możliwości finansowe już zmieniły preferencje zakupowe konsumentów – kupują oni bardziej świadomie i stawiają częściej na zdrową...

W II połowie roku umiarkowany wzrost cen żywności?
W II połowie roku umiarkowany wzrost cen żywności?

Rosnący popyt na żywność przełoży się na umiarkowany wzrost cen w II połowie roku - prognozuje Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.

Mięso i ziemniaki wciąż są podstawą polskiego obiadu
Mięso i ziemniaki wciąż są podstawą polskiego obiadu

Niemal 50 proc. Polaków na obiad je mięso, a 42 proc. ziemniaki. Po kasze sięga zaledwie około 2 proc. z nas, zaś po rybę wciąż niecałe 4 proc. Na śniadanie ponad 84 proc. wybiera...

Profesor Colin Campbell z wizytą w Warszawie
Profesor Colin Campbell z wizytą w Warszawie

Profesor Colin Campbell, autor największych na świecie badań dotyczących odżywiania, z wizytą w Warszawie. Słynny amerykański biochemik w ramach europejskiego tournée po raz pierwszy...

Polska żywność może utracić atrakcyjność
Polska żywność może utracić atrakcyjność

Unia Europejska kończy prace nad metodologią opracowywania etykiet środowiskowych na żywność. Będą one odzwierciedlać wpływ produktu na środowisko. Wprowadzenie systemu takich etykiet...

Warzywa nie uzależniają
Warzywa nie uzależniają

Przynajmniej nie tak bardzo jak inne produkty żywnościowe. Amerykanie przetestowali dziesięć najpopularniejszych przekąsek pod kątem „uzależniania” się od nich. Potwierdzili , że...

Przybywa biokonsumentów
Przybywa biokonsumentów

Zdrowe odżywanie nie jest chwilową modą, ale coraz silniejszym trendem – wynika z badania przeprowadzonego przez Ośrodek Ewaluacji. Polacy chcą jeść zdrowo i odpowiedzialnie, dlatego coraz...

Eksport żywności wciąż rośnie
Eksport żywności wciąż rośnie

Sprzedaż polskich towarów za granicę rośnie i rośnie, a na koniec 2015 roku ma sięgnąć prawie 176 mld euro. Wartość eksportu towarów i usług w relacji do PKB wzrosła z 27,2 proc. w...

Szał świątecznych zakupów żywności

Wyniki badania przeprowadzonego na zlecenie Polskiego Stowarzyszenia Ochrony Roślin pokazują, że żywność na Święta najczęściej kupujemy w dyskontach oraz super- i hipermarketach. Średnio...

Kalendarz wydarzeń

03 - 05.08 Hamburg (Niemcy)
Prognosfruit 2016
04.08 Dienheim (Niemcy)
Dzień Śliwki i Moreli w Rheinland-Pfalz
07.08 Potworów
XXIV Dzień Papryki
20 - 21.08 Rybnik
XIX Międzynarodowa Wystawa Mieczyków, Dalii i Kompozycji Kwiatowych
21.08 Słowików k. Przytyka
17. Ogólnopolskie Targi Papryki
27 - 28.08 Piotrków Trybunalski
Rol-Szansa 2016
28.08 Pawłowice (gm. Solec nad Wisłą)
polecamy II Nadwiślańskie Święto Upraw Ogrodniczych
Więcej wydarzeń
created by openform
Ogrodinfo.pl to portal ogrodniczy dla każdego producenta owoców, warzyw i roślin ozdobnych. Plantatorzy znajdą tu wskazówki na temat uprawy, nawożenia i ochrony roślin oraz ogólne informacje z zakresu ogrodnictwa. Ogrodinfo.pl to również portal sadowniczy oraz serwis informacyjny dla właścicieli szkółek i upraw pod osłonami; to sadownictwo, warzywnictwo i kwiaciarstwo bez tajemnic.

Polityka prywatności