Hasło Ogrodnicze

Cena: 13.00 zł
W numerze m.in.: wsparcie rynku produktów pszczelich; o produkcji szklarniowej na Wschodzie i odmianach na nowy sezon; bliżej techniki - jaka dawka środka ochrony roślin w sadach

Nasze sprawy

Co nas czeka
   
Jubileusz XXX-lecia PTNO – Joanna Klepacz-Baniak
   
Murarka w jesiennej odsłonie – Joanna Klepacz-Baniak
   
Wsparcie rynku produktów pszczelich – Joanna Klepacz-Baniak
   
100 lat Spójni w Nochowie – Aleksandra Andrzejewska
   
XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Owoców i Warzyw – Rafał Szeleźniak
   
Minister odwiedził sadowników. Co im powiedział? – Dorota Łabanowska-Bury
   
Wczesna uprawa pora w praktyce – Anna Wilczyńska
   
„Szybkie” kapusty – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Czym roślina za młodu nasiąknie… – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Kostki i paluszki na dobry początek – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Tunel szyty na „miarę” – Anna Wilczyńska

Warzywnictwo
Złagodzenie ograniczeń w imporcie pomidorów z Turcji – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Z aptekarską precyzją – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
„Drzewko” opryskowe – Anna Wilczyńska
   
O tym się mówi: Ogrodnictwo szklarniowe w sezonie 2017 – Piotr Słomiany
   
Srebrzystość liści – Dr hab. Barbara Dyki, prof. IO 40
   
HortiMaX-Go! – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Ważne przy dezynfekcji szklarni – Michał Kłobus
   
Stare Marzy na bis – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Odmiany rodzimej hodowli wkraczają do szklarni – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Komfort dla korzeni – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
Wykładowo w Gołuchowie – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
O produkcji szklarniowej na Wschodzie i odmianach na nowy sezon – Aleksandra Czerwińska-Nowak
   
„Święto Warzyw” pod Kaliszem – Marcin Bartczak
   
Małopolskie Święto Warzyw (cz. II) – Joanna Klepacz-Baniak

Sadownictwo
1,88 zł za kilogram – Dorota Łabanowska-Bury
   
Superodmiana o wysokich wymaganiach – Gerard Poldervaart
   
Gorąca woda i piana na chwasty – Arna Vliegen-Verschure
   
Trendy w produkcji wiśni – Dr Géza Bujdosó, Prof. Károly Hrotkó
   
Austria: wzrost rynku żywności ekologicznej o 13,9% w 2016 r. – Dorota Łabanowska-Bury
   
Bliżej techniki: Jaka dawka środka ochrony roślin w sadach? – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki
   
Truncatella angustata: nowy patogen, sprawca chorób przechowalniczych – Dorota Łabanowska-Bury

Rynek i Prawo
Rynek i okolice: „Kataklizmu nie było” – Dr Grzegorz Klimek
   
Podsumowanie miesiąca: Październik – Małgorzata Polańska
   
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
   
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

Poprzedni artykułWarzywa
Następny artykułTruskawka, malina, jagody