Strona główna Warzywa

Warzywa

W numerze m.in.: fuzarioza kapusty, opłacalność produkcji czosnku, ścinaj tyle, ile konieczne
W numerze m.in.:diagnostyka chorób ogórka, "szybka" marchew na poplon, insektycydy na mszyce w warzywach kapustnych, aktualności z ochrony truskawek.
W mumerze m.in.: potentat rzodkiewkowy, stymulowanie pomidora, z konferencji truskawkowej.
W numerze m.in.: azot w uprawie cebuli, odmiany sałaty masłowej, monitoring śmietki kapuścianej, zapotrzebowanie truskawek na wodę.
W numerze m.in.: sadzarki do warzyw, nawozy dolistne do stosowania w uprawach warzyw, odmiany marchwi do zbioru kombajnem, wiosenne nawożenie maliny.
W numerze m.in.: specjaliści od rozsady warzyw, urodzajne stanowisko pod warzywa kapustne, fenomen polskich odmian malin, mikroelementy w żywieniu rozsady warzyw kapustnych.
W numerze m.in.: cebule na topie, nawozy z alg do dokarmiania rozsady, nowoczesna produkcja truskawek.
W numerze m.in.: podłoża do produkcji rozsady, wczesne kapusty pod dobrą osłoną, o nowych patogenach i chorobach roślin.
Temat numeru: Profesjonalna przechowalnia warzyw korzeniowych; w numerze poza tym m.in.: maszyny do pakowania warzyw korzeniowych, jak maliny, to jesienne.
W numerze m.in. konsumpcja warzyw w Polsce w latach 2002-2011, rosyjski rynek cebuli, zbiór marchwi samojezdnym kombajnem,nowe kreacje truskawki hodowli Instytutu Ogrodnictwa.