Co nas czeka
Jaka jest polska żywność?
W obiektywie
Dzień Sałatowy
Ogórek w Chotlu Czerwonym
Polskie sukcesy hodowlane
Warsztaty polowe w Złotnikach
Dzień ogórka partenokarpnego w Russowie
Prognosfruit 2018
Temat miesiąca
Innowacyjne metody przechowywania warzyw – Dr Maria Grzegorzewska
Od zbioru do przechowywania – Monika Krajewska
Technologie przechowywania – Mgr inż. Leszek Bednarczyk, mgr inż. Dorota Niedojadło, mgr inż. Bogdan Szczepański
Krupiec czy patoka, czyli o przechowywaniu miodu – Joanna Klepacz-Baniak
Co piszczy w przechowalni? – Dawid Kupczak
Interdyscyplinarnie
Zwalczanie Verticillium dahliae – Dr Beata Kowalska, dr hab. Urszula Smolińska (prof. IO)
Guzaki w uprawie warzyw – Marcin Oleszczak, dr Aneta Chałańska
Szacunkowe prognozy produkcji jabłek i gruszek – Monika Strużyk
Intensywna uprawa ogórka – Joanna Klepacz-Baniak
Pokaz sałat w Szydłowie – Anna Wilczyńska
Ekologiczna produkcja owoców – Monika Krajewska
Plusknia jagodziak – wszędobylski pluskwiak, który może psuć smak owoców – Dr hab. inż. Paweł Bereś, prof. nadzw.
Wspólne działanie – Dorota Łabanowska-Bury
Integrowana produkcja sałaty – Anna Wilczyńska
Europejskie spotkanie dotyczące upraw małoobszarowych – Mgr inż. Wojciech Piotrowski
W co inwestować
Mało znane rośliny sadownicze – ekologicznie – Monika Krajewska
Rynek i okolice
Makabra – Dr Grzegorz Klimek
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj
Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński
Umowa kontraktacji (nie)łatwym tematem – Katarzyna Rosińska