Strona główna Wydawnictwa

Czereśnia

2/2018
  • Jakie drzewka czereśni wybrać
  • Belgijskie spojrzenie na czereśnie
  • Czy możliwa jest ekologiczna produkcja owoców czereśni

European Fruitgrowers Magazine

10/2015
  • Polish farm with focus on the future
  • Interesting novelties during sweet cherry study trip
  • The Rocha pear, the fl avour of Portugal and Portugal’s pride
  • Anti-rain film a hot item in Lanxade
  • Record number of visitors to the Apple Day in Klein-Altendorf

Hasło Ogrodnicze

11/2018

Hasło Ogrodnicze nr 11/2018

  • W poszukiwaniu nowych rynków zbytu
  • Szacowanie potrzeb wodnych borówki po sezonie
  • Modliszki – czy w Polsce zaczyna się era nowego owada pożytecznego?
  • Róża – cenne źródło witaminy C i związków bioaktywnych

Informator Sadowniczy

2/2018
  • A może ochrona zimą?
  • Zagospodarować owoce z własnej produkcji
  • Metody ograniczania występowania oparzelizny powierzchniowej
  • Interaktywny program i rozkodowane liczby

MPS Sad

11/2018
  • PRZECHOWYWANIE ODMIANY ‘RED JONAPRINCE’
  • WYMOGI, WARUNKI PRODUKCJI ORAZ JAKOŚĆ SOKÓW Z OWOCÓW I WARZYW
  • PREPARATY BIOLOGICZNE ZAWIERAJĄCE GRZYBY
  • EKSPORT W PRAKTYCE

Rośliny Ozdobne

10-11/2018
  • Uniwersalna kapusta ozdobna
  • Prosto od producenta
  • Same korzyści
  • Bylina miesiąca: kłosowiec

Szklarnie, Tunele, Osłony

10/2018
  • Światło rozproszone w obiektach pod osłonami
  • Czysta szklarnia – czysty zysk
  • Pomidory pod czujnym okiem ogrodnika
  • Nowy pomidor malinowy na rynku

Szkółkarstwo

5/2018
  • Drzewa w miastach i przy drogach
  • Migawki ze szkółkarskiej Francji
  • „ZIELEŃ O ŻYCIE” – medaliści 26. edycji

Truskawka, malina, jagody

10-11/2018
  • Trudna sytuacja gospodarstw ekologicznych
  • Nasionnica rokitnikowa – duże zagrożenie rokitnika
  • Jak dobrze zagospodarować owoce?
  • Opłacalność produkcji malin w gruncie i pod osłonami
  • Ukraina rośnie w siłę

Warzywa

10-11/2018
  • Międzynarodowa konferencja marchwiowa
  • Naprzeciw oczekiwaniom plantatorów
  • Rynkowe trendy
  • Ograniczyć straty podczas przechowywania