Hasło Ogrodnicze

Cena: 12.00 zł
W numerze m.in.: warzywa dla przetwórstwa, juki, ochrona przed agrofagami.

Nasze sprawy

Co nas czeka

Coraz szersza formuła – Alicja Cecot

Nawozy i nie tylko – Mariusz Podymniak

Mszyce

W uprawie krzewów jagodowych – Dr hab. Barbara H. Łabanowska, prof. nadzw.

Mszyce w uprawach drzew owocowych – Prof. dr hab. Remigiusz W. Olszak

Owady groźne dla warzyw – Dr inż. Maria Rogowska

W uprawach roślin ozdobnych pod osłonami – Prof. dr hab. Gabriel Łabanowski

Premie dla młodych – Anna Maciejuk

Jakość czy cena? – Dr inż. Wiesław Siutaj

Żywotność polskich gospodarstw ogrodniczych w latach 2004–2007 (cz. II) – Janusz Mierwiński

Trudności z realizacją zobowiązań kredytowych – Dr Olga Stefko

Chilijski eksport jabłek – Anna Maciejuk

Rynek i okolice: Bona i papuga – Dr Grzegorz Klimek

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Polska – Dr inż. Wiesław Siutaj

Ceny warzyw i owoców na rynkach – Francja, Hiszpania, Holandia, Wielka Brytania, Włochy – Janusz Mierwiński

Większe zyski – Tomasz Werner

Zmiany w ochronie roślin i integrowanej produkcji – Anna Czarnecka, Katarzyna Kupczak

Ochrona przed agrofagami – Monika Strużyk, Anna Czarnecka

O zarazie ogniowej – międzynarodowo – Prof. dr hab. Piotr Sobiczewski

Prognozy dotyczące opłacalności produkcji – Tomasz Werner

Automatyzacja zbioru jabłek – Łucja Abramowicz

Moim zdaniem: Wiele zależy od nas samych – Prof. dr hab. Eberhard Makosz

Nowoczesne nawożenie jabłoni,grusz i czereśni – Tomasz Werner

Bliżej techniki: Na technice nie można oszczędzać! – Prof. dr hab. Ryszard Hołownicki

Nowe odmiany agrestu – Dr hab. Stanisław Pluta

Stabilizacja w produkcji truskawek? – Tomasz Werner, Wojciech Górka

W leszczynowym gaju – Mariusz Podymniak

Borówkowe spotkanie na Rzeszowszczyźnie – Mariusz Podymniak

Okiem doradcy – Anita Łukawska

Zakup środków produkcji z „górnej półki” – Anna Wize

Ogórkowa specjalizacja – Mariusz Podymniak, Tadeusz Mularski, Piotr Słomiany

Pordzewiacz pomidorowy – Dr Henryk Ratajkiewicz

Innowacyjna odmiana – Anna Maciejuk

Co nowego w ochronie biologicznej? – Anna Wize

Kolejna rasa mączniaka rzekomego sałaty  – Anna Wize

Doświadczenia w uprawie kapusty pekińskiej – Dr hab. Barbara Dyki, prof. nadzw., dr hab. Jan Borkowski, prof. nadzw.

Wiosenny optymizm w Igołomi – Anna Wize

Między sezonami uprawy kalafiorów – Adela Maziarz

Szkolenie w Piątnicy – Anna Maciejuk

Ocena kapust po przechowywaniu – Anna Wize

Jakie wybrać pomidory dla przetwórstwa? – Aleksandra Andrzejewska

O uprawie warzyw dla przetwórstwa – Mariusz Podymniak

Wspólnie dwie organizacje – Alicja Cecot

Juki (cz. I) – Prof. dr hab. Mieczysław Czekalski

Szwedzkie „fabryki” tulipanów (cz. II) – Dr Jadwiga Treder

Atrakcyjne dodatki – Dr inż. Piotr Salachna,mgr inż. Rafał Piechocki

Kwiaty na „Gardenii” – Alicja Cecot

Pożyteczne mikroorganizmy w uprawie roślin ozdobnych – Dr inż. Anita Schroeter-Zakrzewska

Ceny roślin ozdobnych na rynkach hurtowych -Polska, Holandia – Mgr inż. Joanna Brylczak

Poprzedni artykułHasło Ogrodnicze
Następny artykułSzkółkarstwo