Strona główna Tagi Hazera
Tag:

hazera

25. Charsznickie Dni Kapusty

25. Charsznickie Dni Kapusty, jak co roku, odbyły się w drugi weekend września, w Charsznicy

Konferencja warzywnicza

Firma Intermag zaprasza na KONFERENCJĘ WARZYWNICZĄ, która odbędzie się 5 sierpnia br. (poniedziałek) o godz. 16.00 w restauracji Patrycja w Skalbmierzu. Współorganizatorzy spotkania: AgroJurek, Bejo...

Warzywnictwo na HORTI-TECH 2019

W ramach czwartej już edycji Targów Technologii Sadowniczych i Warzywniczych HORTI-TECH, które odbyły się 13–14 lutego w Kielcach, miała miejsce konferencja warzywnicza pt. „Produkcja warzyw na świeży rynek i zaopatrzenie sieci handlowych”. Organizatorem wydarzenia były media Plantpressu (portal warzywa.pl i miesięcznik „Warzywa”), a partnerami spotkania firmy Amplus i Agro Smart Lab.

Warzywnicze Międzynarodowe Dni Otwarte w Holandii

Podczas dni otwartych w firmach hodowlano - nasiennych w Holandii, które już tradycyjnie od wielu lat odbywają się w 39. tygodniu roku, zaprezentowano szeroką ofertę odmian warzyw. Siedziby większości z nich zlokalizowane są w północnej części Holandii w niedalekiej odległości, dzięki temu jest ułatwione ich zwiedzanie.

Cebulowe Warsztaty pod Grodziskiem Wielkopolskim

W Separowie k. Grodziska Wielkopolskiego, na polach Honoraty i Dariusza Kalembów oraz ich synów Bartosza i Piotra 28 sierpnia odbyło się praktyczne spotkanie, dotyczące uprawy cebuli. Organizatorami spotkania była firma Awimex, a współorganizatorami – firmy Adob, BASF oraz Hazera.

Porowa kolekcja nad Zatoką Pucką

Firma Agro-Ekspert, dystrybutor nasion oraz rozsad warzyw przy współudziale firm nasiennych: Bejo Zaden, Enza Zaden, Hazera, Nunhems, Seminis oraz Takii Seed, przygotowały na polach należących do Grupy Producentów Owoców i Warzyw Polfarm niedaleko Pucka kolekcję odmian pora. W gospodarstwie tym por z rozsady sprowadzanej z Holandii uprawiany jest już od 5 lat.

Nowa stacja badawczo-rozwojowa Hazery w Warmenhuizen

Na początku marca w holenderskim Warmenhuizen Hazera otworzyła nową stację badawczo-rozwojową. Jak pisze firma, stacja ta oferuje najnowocześniejsze rozwiązania potrzebne hodowcom do szybszej i sprawniejszej pracy - z innowacyjną technologią, nowym wyposażeniem, większą ilością światła i przestrzeni.

Agro Akademia BASF – tym razem w Ciechocinku

Kolejne z serii spotkań w ramach Agro Akademii BASF i partnerów zostało zorganizowane 15 lutego w Ciechocinku. Partnerem medialnym wszystkich organizowanych imprez jest m.in. firma Plantpress, wydawca miesięcznika „Warzywa” oraz właściciel portalu warzywa.pl. W spotkaniu w Ciechocinku wzięli udział plantatorzy zainteresowani przede wszystkim uprawą warzyw, które dostarczane są do zakładów przetwórczych. Tematyka wykładów dotyczyła ochrony, nawożenia oraz odmian w ofercie firm Hazera i HM. Clause.

Konferencja warzywnicza w Skalbmierzu

W Skalbmierzu (woj. świętokrzyskie, pow. kazimierski) odbyła się konferencja warzywnicza. Wydarzenie zorganizowała firma Intermag, przy współudziale firm AgroJurek, Enza Zaden, Grupa Mularski, Hazera, HM. Clause, KHiNO Polan.

Marchew i cebula w centrum zainteresowania producentów z południa Polski

16 stycznia w siedzibie firmy Amplus w miejscowości Parndocin-Iły (woj. małopolskie) firmy Hazera, Amplus oraz Basf Polska zorganizowały spotkanie dla producentów marchwi i cebuli.

Ostatnie artykuły

Strategia zrównoważonego rozwoju wsi, rolnictwa i rybactwa 2030

Rada Ministrów przyjęła Uchwałę w sprawie przyjęcia „Strategii zrównoważonego rozwoju wsi, rolnictwa i rybactwa 2030”, przedłożoną przez ministra rolnictwa i rozwoju wsi.

PROCAM Polska 15 lat z rozmachem

W tym roku PROCAM Polska obchodzi 15-lecie swojej aktywności na rynku polskim. Podczas jubileuszowej imprezy prezes firmy podsumował działalność oraz zdradził receptę na to, jak w ciągu 15 lat zwiększyć obroty aż 36-krotnie!

Światowy Dzień Żywności 2019

Światowy Dzień Żywności to obchodzone 16 października święto ustanowione w 1979 roku przez Organizację Narodów Zjednoczonych do Spraw Wyżywienia i Rolnictwa (FAO). Jego celem jest przybliżanie tematyki globalnych problemów żywnościowych, w tym walki z głodem i niedożywieniem przez zachęcanie do współpracy gospodarczej i technicznej pomiędzy krajami rozwijającymi się, wzmocnienie świadomości publicznej w zakresie problemu głodu na świecie, promowanie przepływu technologii do krajów rozwijających się oraz podkreślenie znaczenia solidarności narodowej i międzynarodowej.