Czereśnia 1/2019

Czereśnia 1/2019
Cena: 13 zł

 
W numerze m.in.:

  • Zmiany w produkcji czereśni i perspektywy uprawy w Polsce
  • Formowanie i prowadzenie drzew czereśni do zbioru mechanicznego
  • Koszty założenia nowoczesnego sadu czereśniowego

Spis treści:

  • Koszty założenia nowoczesnego sadu czereśniowego – Dr inż. Dariusz Paszko
  • Wiosenne seminarium – Adam Paradowski
  • Zmiany w produkcji czereśni i perspektywy uprawy w Polsce – Anita Łukawska
  • Badania nad mechanicznym zbiorem owoców czereśni – Dr inż. Jacek Rabcewicz
  • Jakość czereśni zbieranych maszynowo na użytek deserowy – Dr hab. Dorota Konopacka
  • Formowanie i prowadzenie drzew czereśni do zbioru mechanicznego owoców deserowych – Dr Zbigniew Buler
  • Zanim zakwitną czereśnie – Dr hab. Monika Bieniasz
  • Czereśnie po japońsku – Dr hab. Elżbieta Rozpara
  • Belgijskie innowacje w sadach czereśniowych – Adam Fura
  • Wiedzieliście o tym? – Piotr Grel

    Egzemplarz bezpłatny.

    Dostępny z numerem marcowym „MPS Sad” w prenumeracie lub sprzedaży detalicznej w wydawnictwie.

Poprzedni artykułSzkółkarstwo 2/2019
Następny artykułMiesięcznik Praktycznego Sadownictwa – Sad 4/2019