Strona główna Warzywa Warzywa 3/2020

Warzywa 3/2020

Warzywa numer 3/2020
Cena: 14 zł

W numerze m.in.:

  • Dotacje na nawadnianie
  • Wymagający szparagowy biznes
  • Dbałość o glebę
  • Substraty do produkcji ekologicznej warzyw
  • Specyfika nawożenia ziemniaka

OD REDAKTORA

  • O marcu 2020 chcieliśmy napisać inaczej

RUBRYK

  • Ogrodniczy kurier
  • Rynkowe trendy
  • Czytelnicy pytają

EKONOMIKA

  • Debata pomidorowa
  • Tendencje w krajowym przetwórstwie warzyw

TEMAT NUMERU

  • Marchwiowe nowości i standardy na świeży rynek
  • Marchwiowa kolekcja
  • Marchew w roli głównej

UPRAWA

  • Agrotechnika w uprawie pora
  • Produkcja warzyw na dużą skalę
  • Nowoczesne nawozy azotowe
  • Kwidzyńskie Dni Warzyw Polowych
  • W produkcji ogórka ważny jest start
  • Kapustne bez tajemnic
  • Stymulują wzrost i ograniczają stres

EKOLOGIA

  • Angielskie ekofarmy

ODMIANY

  • Fasolowe standardy do przetwórstwa
  • Odmiany na trudne warunki

OCHRONA

  • Monitoring szkodników to podstawa
  • Zgnilizna twardzikowa – co atakuje?
  • Drutowce – szkodniki warzyw
  • Po co adiuwant?

MECHANIZACJA

  • Maszyny do mycia, sortowania i pakowania warzyw
  • Regulacje w siewnikach punktowych

ZE ŚWIATA MASZYN

PRZECHOWALNICTWO

  • Sposoby przechowywania cebuli

ZIEMNIAKI JADALNE

  • Rynek
  • Sadzenie i od razu obredlanie
  • Sposoby na poprawę kondycji gleby
  • 60. Sesja Naukowa
  • Nie lekceważ rizoktonii

Poprzedni artykułMiesięcznik Praktycznego Sadownictwa – Sad 3/2020
Następny artykułSzkółkarstwo 2/2020