Warzywa

Cena: 10.00 zł
W numerze m.in.: jakość warzyw kluczem do sukcesu; odmiany warzyw rekomendowane do przetwórstwa; choroby warzyw we wczesnych fazach rozwoju roślin; wielkość sadzeniaków decyduje o plonie bulw

OD REDAKTORA
Trudny początek sezonu

RUBRYKI
Ogrodniczy kurier
   
Rynkowe trendy
   
Czytelnicy pytają

EKONOMIKA
Kalafiory „przegrywają” z brokułami
   
Sytuacja na rynku cebuli w Wielkiej Brytanii
   
Prince de Bretagne = jakość i tradycja
   
Na hiszpańskiej giełdzie

TEMAT NUMERU
Mechaniczne i pneumatyczne siewniki do warzyw
   
Oferta siewników pneumatycznych

UPRAWA
Technologia uprawy kukurydzy cukrowej
   
Pielęgnacja i żywienie młodych roślin
   
Piotrkowskie „nowalijki”
   
Jakość warzyw kluczem do sukcesu
   
W Charsznicy – kapusta w roli głównej
   
Naturalne wspomaganie gleby i roślin
   
Fasola szparagowa na medal
   
Agro Akademia dla warzywników spod Kalisza
   
ABC agrotechniki w uprawie marchwi
   
Cebula na Kujawach
   
Zalecenia na pierwszy etap wzrostu papryki
   
Hydrożele – sposoby na zatrzymanie wody
   
Buraki ćwikłowe z okolic Wielunia
   
Szkolenie w Rydzynie
   
O kalafiorze i brokule w Zamościu
   
Konferencja w Tyszowcach

EKOLOGIA
Groch i bób do ekoupraw

ODMIANY
Odmiany warzyw rekomendowane do przetwórstwa
   
Aromatyczne dynie piżmowe

OCHRONA
Choroby warzyw we wczesnych fazach rozwoju roślin
   
Herbicydy po wschodach cebuli
   
Pchełki – niebezpieczne dla młodych roślin

MECHANIZACJA
Maszyny Rolnicze ma nową halę
   
40 lat firmy KFMR Krukowiak

ZE ŚWIATA MASZYN

PRZECHOWALNICTWO
Przechowywanie warzyw i owoców mało przetworzonych

ZIEMNIAKI JADALNE
Rynek
   
Wielkość sadzeniaków decyduje o plonie bulw
   
Doświadczenia w dokarmianiu ziemniaka
   
Planowanie ochrony ziemniaka przed chorobami w nadchodzącym sezonie
   
Przedwschodowa walka z chwastami
   
Wydajne sortowanie ziemniaków

Poprzedni artykułTruskawka, malina, jagody
Następny artykułMPS Sad