Polska żywność na zagranicznych obchodach 100-lecia niepodległości

W ramach obchodów Święta Niepodległości KOWR promował polską żywność w trakcie przyjęć organizowanych przez polskie placówki dyplomatyczne w Wietnamie oraz na Białorusi. Polskie przysmaki uświetniły również obchody zorganizowane przez ambasady RP w Grecji i Izraelu.

W trakcie przyjęć narodowych w Mińsku na Białorusi oraz w Hanoi i Ho Chi Minh w Wietnamie, w których uczestniczyli przedstawiciele elit politycznych, gospodarczych, naukowych i artystycznych tych krajów, KOWR zorganizował stoiska promujące polską żywność oraz polskie tradycje kulinarne.

W Atenach uczestnicy 36. maratonu oraz goście odwiedzający wystawy poświęcone 100-leciu niepodległości mogli spróbować polskich jabłek oraz krówek.

Uczestnicy uroczystości Święta Niepodległości odbywających się w Tel-Awiwie mieli z kolei okazję poznać smak polskich alkoholi, wędlin, jabłek i soków oraz słodyczy.

– Tradycyjne polskie potrawy i specjały cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczestników wszystkich wydarzeń, a promocja polskiej żywności stała się cennym wkładem w obchody historycznej rocznicy 100-lecia niepodległości – podsumowuje KOWR.
 
Źródło: KOWR

Related Posts

None found

Poprzedni artykułTurcja: zbiory jabłek wzrosną do 3 mln ton, a gruszek do 450 tys. ton
Następny artykułNa Ukrainie import buraków już jesienią?

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.