Grupa sześciu holenderskich firm produkujących pomidory szklarniowe wymyśliła i zrealizowała pomysł na zatrzymanie w gospodarstwach wartości dodanej tkwiącej w uprawianych przez nich warzywach. Zajęli się produkcją niszowych przetworów.
GreenPack mający siedzibę w Maasdijk zainicjował w początku marca program Greenblend – obróbki pomidorów wysokiej jakości, dającej półprodukt do wytwarzania sals, zup i sosów. Klientów ma przyciągać wysoka jakość surowca – pomidorów wybranych ze względu na smak odmian, przetwarzanych bez dodawania barwników czy aromatów – a konsekwencji odmienność produktów od oferowanych powszechnie na rynku.
za: hortidaily.com
pg















![Zimowe ceny pomidorów, ale czy wszystkich? Niektóre są mniej cenione [13.03.2024] Pomidory](https://www.ogrodinfo.pl/wp-content/uploads/2024/03/Aktualne-ceny-polskich-pomidorow-218x150.jpg)

























