Strona główna Tagi Ceny warzyw

ceny warzyw

Aktualne ceny warzyw na Broniszach – 28.09.2020

Zapraszamy do zapoznania się z cenami warzyw na giełdzie Bronisze z dnia 28.09.2020

Czy grozi nam nadprodukcja selera korzeniowego w 2020 r.?

W 2019 r uprawa selera korzeniowego zajmowała powierzchnię ponad 2000 hektarów, podobnie przedstawia się sytuacja w bieżącym sezonie. Seler ma duże wymagania wodne, a systematyczne nawadnianie, to klucz do uzyskania wysokich plonów z hektara i zysku.

Fasolka szparagowa ceny 2020 – szczyt sezonu handlowego – 12.08.2020

Fasolka szparagowa właśnie weszła w szczyt sezonu handlowego, zarówno na świeżym rynku, jak i w sektorze przetwórczym. Na giełdzie „Rybitwy” w Krakowie cena fasolki szparagowej aktualnie jest na poziomie...

Rybitwy – aktualne ceny warzyw – 10 sierpnia 2020

W upalny poniedziałek 10.08.2020 redakcja warzywa.pl udała się na krakowską giełdę owocowo-warzywną “Rybitwy”.

Ceny warzyw na warszawskim rynku hurtowym Bronisze, 30 czerwca

Poprawa pogody powoduje większą podaż wielu gatunków warzyw, przy jednoczesnym spadku cen. W przypadku fasolki szparagowej podaż pozostaje jednak ograniczona.

Ceny warzyw na rynku hurtowym Bronisze – 16.06.2020

Poprawa pogody i przyspieszenie wegetacji roślin skutkuje spadkiem cen wielu gatunków warzyw. Przyglądamy się aktualnym cenom najpopularniejszych gatunków na WARSZAWSKIM ROLNO-SPOŻYWCZYM RYNKU HURTOWYM SA. BRONISZE.

Kapustne trzymają cenę

Nadal wysokie ceny warzyw kapustnych, niskie ceny – korzeniowych, duża podaż dyń, malejąca bakłażanów. Jak w tym tygodniu kształtowały się ceny warzyw na rynku hurtowym?

Kapusta, cebula i ziemniaki – te warzywa są w cenie

Notowania cen warzyw na rynku hurtowym z ostatniego tygodnia (16-22 sierpnia br.)

Zmiany cen na rosyjskim rynku

W końcu czerwca analitycy platformy targowej Agro24 przeprowadzili w wybranych sklepach Moskwy badania porównawcze cen owoców i warzyw. Porównywano ich poziom obecny z ubiegłorocznym.

UOKiK dla rolnictwa – wiosna 2019

UOKiK sprawdził, ile na warzywach i owocach zarabiają producenci żywności, pośrednicy i sieci handlowe. Okazało się, że w skrajnych przypadkach rolnik otrzymuje jedynie kilkanaście procent ceny na półce.