ceny warzyw
Aktualne ceny warzyw na Broniszach – 28.09.2020
Zapraszamy do zapoznania się z cenami warzyw na giełdzie Bronisze z dnia 28.09.2020
Czy grozi nam nadprodukcja selera korzeniowego w 2020 r.?
W 2019 r uprawa selera korzeniowego zajmowała powierzchnię ponad 2000 hektarów, podobnie przedstawia się sytuacja w bieżącym sezonie. Seler ma duże wymagania wodne, a systematyczne nawadnianie, to klucz do uzyskania wysokich plonów z hektara i zysku.
Fasolka szparagowa ceny 2020 – szczyt sezonu handlowego – 12.08.2020
Fasolka szparagowa właśnie weszła w szczyt sezonu handlowego, zarówno na świeżym rynku, jak i w sektorze przetwórczym. Na giełdzie „Rybitwy” w Krakowie cena fasolki szparagowej aktualnie jest na poziomie...
Rybitwy – aktualne ceny warzyw – 10 sierpnia 2020
W upalny poniedziałek 10.08.2020 redakcja warzywa.pl udała się na krakowską giełdę owocowo-warzywną “Rybitwy”.
Ceny warzyw na warszawskim rynku hurtowym Bronisze, 30 czerwca
Poprawa pogody powoduje większą podaż wielu gatunków warzyw, przy jednoczesnym spadku cen. W przypadku fasolki szparagowej podaż pozostaje jednak ograniczona.
Ceny warzyw na rynku hurtowym Bronisze – 16.06.2020
Poprawa pogody i przyspieszenie wegetacji roślin skutkuje spadkiem cen wielu gatunków warzyw. Przyglądamy się aktualnym cenom najpopularniejszych gatunków na WARSZAWSKIM ROLNO-SPOŻYWCZYM RYNKU HURTOWYM SA. BRONISZE.
Kapustne trzymają cenę
Nadal wysokie ceny warzyw kapustnych, niskie ceny – korzeniowych, duża podaż dyń, malejąca bakłażanów. Jak w tym tygodniu kształtowały się ceny warzyw na rynku hurtowym?
Kapusta, cebula i ziemniaki – te warzywa są w cenie
Notowania cen warzyw na rynku hurtowym z ostatniego tygodnia (16-22 sierpnia br.)
Zmiany cen na rosyjskim rynku
W końcu czerwca analitycy platformy targowej Agro24 przeprowadzili w wybranych sklepach Moskwy badania porównawcze cen owoców i warzyw. Porównywano ich poziom obecny z ubiegłorocznym.
UOKiK dla rolnictwa – wiosna 2019
UOKiK sprawdził, ile na warzywach i owocach zarabiają producenci żywności, pośrednicy i sieci handlowe. Okazało się, że w skrajnych przypadkach rolnik otrzymuje jedynie kilkanaście procent ceny na półce.