Strona główna Tagi Innvigo
Tag:

innvigo

Śmietka kapuściana – kolejne pokolenie

Tegoroczna pogoda panująca na południu Polski zaskakuje ogrodników, którzy takiej aury nie pamiętają w XXI w. Wszelkie zasady i tradycyjne terminy związane z ochroną roślin muszą bardzo zweryfikować. Tak jest m.in. z ochroną warzyw kapustnych przed kolejnym pokoleniem śmietki kapuścianej.

Innvigo – Warzywnicze nowości 2019. Wywiad. FILM

Tomasz Chochorowski z firmy Innvigo przedstawił warzywnicze nowości produktowe na 2019.

Innvigo – Sadownicze nowości 2019. Wywiad. FILM

Agnieszka Bober z firmy Innvigo przedstawiła sadownicze nowości produktowe na 2019. Zapraszamy do obejrzenia filmu.

Dwa lata Innvigo

„Dobre rozwiązania nie muszą być drogie” - pod takim tytułem 14 lutego w Ciechocinku, z okazji drugiej rocznicy powstania firmy, Innvigo zorganizowało konferencję prasową. Podsumowano dotychczasową działalność, przedstawiono nową strukturę firmy oraz przekazano informacje dotyczące portfolio oraz planowanych najbliższych wdrożeń.

Ostatnie artykuły

Lokalnie masowy wylot II pokolenia rolnicy zbożówki !!! – Komunikat warzywniczy PROCAM z 05.08.2020...

Na podstawie odczytów z pułapek feromonowych w centralnej części kraju, w okresie 22-30 lipca zaobserwowano masowy wylot II pokolenia motyli rolnicy zbożówki (Agrotis segetum).

Tajemnicze nasiona z Chin

Rośliny wyhodowane z nasion niewiadomego pochodzenia to poważne zagrożenie dla naszych upraw rolniczych i ogródków przydomowych – przestrzega dr Tomasz Kałuski, kierownik Centrum Badań Organizmów Kwarantannowych, Inwazyjnych i Genetycznie Zmodyfikowanych w Instytucie Ochrony Roślin – PIB w Poznaniu. Dodaje też, że zagrożeniem mogą być również same nasiona.

Odporność warto budować latem

Odporność najszybciej kojarzy się z momentami kiedy jej nie mamy, z jesienią, zimą, wczesną wiosną. Lato jest dobrym momentem na zadbanie o prawidłowe odżywienie. Przemawiają za tym trzy rzeczy. Dostępność świeżych produktów jest latem największa, co sprzyja uzupełnianiu potencjalnych niedoborów. Silne skojarzenia budowania odporności z witaminą C oraz postrzeganie jako jej źródeł sezonowych owoców i warzyw. Fakt, że budowanie odporności jest procesem trwającym nawet kilka tygodni. Chcąc być odpornym jesienią, po prostu trzeba zacząć lepiej się odżywiać już latem.