Strona główna Tagi Produkcja żywności

produkcja żywności

Zrównoważona żywność w Polsce

Trzy czwarte Polaków jest zainteresowanych kupowaniem produktów rolnictwa zrównoważonego, wielu gotowych je za nie zapłacić nawet o 20% więcej.

Produkcja żywności, która nie niszczy planety

Rosnąca wrażliwość konsumentów na zmiany klimatyczne wywołuje oczekiwanie, że również rolnicy i producenci rolni będą wdrażać więcej pro-środowiskowych standardów w uprawie roślin oraz hodowli zwierząt.

Europejska produkcja owoców dla Starego Kontynentu

Europejskie owoce znane są przede wszystkim z najwyższej jakości oraz wysokich standardów produkcji, zbiorów i handlu. Dzięki temu europejscy producenci zyskują przewagę w przyciąganiu wymagających partnerów biznesowych i konsumentów, zarówno z krajów europejskich, jak i rynku światowym. Producenci mieli okazję zaprezentować swoje produkty oraz opowiedzieć o nich w trakcie tegorocznych targów Fruit Logistica w Berlinie.

Polacy chcą wiedzieć więcej, by zdrowo się odżywiać

Polacy zwracają uwagę na informacje o produktach spożywczych i chcą wiedzieć więcej o żywności, którą kupują. Konsumenci interesują się zwłaszcza składem produktów i ich działaniem prozdrowotnym. Skąd czerpią wiedzę o żywności? Przede wszystkim z etykiet i od rodziny, ale za najbardziej wiarygodne źródło wiedzy uznają lekarzy i dietetyków.