Siła przetwórcza

W miejscowości Siła 13 i 14 lutego przedstawiciele firmy Monsanto, a także Bayer CropScience i Ploeger Oxbo Group zorganizowali spotkanie dla osób związanych z przetwórstwem warzyw.

Podczas konferencji oceniono bieżącą sytuację w przemyśle przetwórczym w Polsce i Europie (Radosław Grabowski – Monsanto Polska), mówiono o nowej generacji kalafiorów oraz kierunkach hodowli brokułów Seminis (Marcin Liszewski – Monsanto Polska).
 
Ponadto przedstawiono nowości w ofercie szpinaku, marchwi oraz cebuli do przetwórstwa (Marcin Portka – Monsanto Polska) oraz rekomendacje w doborze odmian warzyw Seminis do przetwórstwa (Radosław Grabowski – Monsanto Polska).

W dalszej części spotkania zwrócono uwagę na możliwości wykorzystania preparatów firmy Bayer CropScience w ochronie warzyw (Radosław Suchorzewski – BCS), a także na nowości i ciekawostki w technologii zbiorów Ploeger Oxbo Group Cees Mensen – Ploeger Oxbo Group (Remigiusz Weżgowiec).

Organizatorzy spotkania

Tekst i fot. M. Bartczak

Related Posts

None found

Poprzedni artykułPszczoły na Podkarpaciu opuszczają już ule
Następny artykułRozpoczęły się targi TSW

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.