Strona główna Warzywa
Warzywa
W numerze m.in.: dobroczynne dla gleby i roślin; zgnilizna twardzikowa zbiera żniwo; co powoduje gnicie cebuli w przechowalni?
W numerze między innymi o liniach do odróbki posprzętnej, nawadnianiu, odkażaniu gleby w uprawach papryki
W numerze m.in.: wapnowanie zwiększa produktywność gleb; trendy w produkcji szparagów; badania pożytecznych mikroorganizmów
W numerze między innymi: mikroskładniki w nawożeniu kalafiorów i brokułów, alternariozie marchwi, kombajnie do zbioru cebuli
W numerze m.in.: wapń jest istotny w dokarmianiu warzyw; żywienie dolistne papryki; wszędobylska alternarioza
W numerze m.in.: ogórki karmione po królewsku; herbicydowa ochrona sałaty; zasady dolistnego dokarmiania ziemniaków
W numerze m.in.: oszczędne nawadnianie kroplowe?; efektywnie żywią czosnek; „ziemniaczane” strategie herbicydowe na słabe i mocne gleby
W numerze m.in.: „przebitka” na kapuście czerwonej; do sadzenia rozsady kapusty i innych warzyw; zapobieganie rizoktoniozie ziemniaka
W numerze m.in.: róże na różyczki; siarka niezbędnym składnikiem dla cebuli; mikroorganizmy glebowe praktycznie
W numerze m.in.: cebulowe asy do przechowywania; selery naciowe na polski grunt; dobrze plonujące wczesne odmiany ziemniaka jadalnego