Zatrzymać wartość dodaną dla siebie

Grupa sześciu holenderskich firm produkujących pomidory szklarniowe wymyśliła i zrealizowała pomysł na zatrzymanie w gospodarstwach wartości dodanej tkwiącej w uprawianych przez nich warzywach. Zajęli się produkcją niszowych przetworów.
GreenPack mający siedzibę w Maasdijk zainicjował w początku marca program Greenblend – obróbki pomidorów wysokiej jakości, dającej półprodukt do wytwarzania  sals, zup i sosów. Klientów ma przyciągać wysoka jakość surowca – pomidorów wybranych ze względu na smak  odmian, przetwarzanych bez dodawania barwników czy aromatów – a konsekwencji odmienność produktów od oferowanych powszechnie na rynku.
za: hortidaily.com
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułManifestacja rolników „w obronie polskiej ziemi”
Następny artykułRosja nie rozmawia o embargu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.