O pomidorach w Tłokini Kościelnej

Fot. Kamil Bartkowski z firmy Monsanto
29 maja w gospodarstwie Urszuli i Zbigniewa Rychterów w Tłokini Kościelnej odbyło się spotkanie zorganizowane przez firmy Monsanto (marka De Ruiter) oraz Azelis Poland. Podczas spotkania omówiono m.in. nowe odmiany pomidorów do nasadzeń w całym cyklu produkcji.

Przedstawiciele marki De Ruiter: Katarzyna Tykarska-Duchovska i Kamil Bartkowski mówili o zaletach odmian mięsistych (Torero F1), wielkoowocowych  (Foronti F1), malinowych (Tomimaru Muchoo F1). Zwracali m.in. na plenność roślin oraz smak owoców.

Więcej na ten temat na łamach „Hasła Ogrodniczego”.

AW

Zobacz również galerię Spotkanie w Tłokini Kościelnej

Related Posts

None found

Poprzedni artykułOwoce i warzywa na zdrowie
Następny artykułPolska silnym eksporterem mrożonych owoców i zagęszczonych soków

2 KOMENTARZE

  1. Pewnie z tego samego powody dla ktorego dentysta, chirurg, ginekolog tez uzywa rekawiczek. Jakos tak wychodzi ze ludzie wola czysty, malo macany towar.

  2. dlaczego pan trzymający pomidora ma na ręce rękawiczkę,czego się obawia może są toksyczne.Ja sadzę pomidory co roku ze swoich nasion,zbieramy je bez rękawiczek i jemy bez strachu.Pewnie za niedługo własne nasiona będą nielegalne.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.