W SGGW powstanie nowoczesne Centrum Badawczo-Rozwojowe Żywności i Żywienia. Środki pochodzić będą z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020.
Decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego uczelnia otrzyma prawie 33 mln zł, które przeznaczy na zakup nowoczesnej aparatury badawczej – informuje uczelnia.
Prace nad bezpieczeństwem żywności prowadzić będą dwa wydziały SGGW: Wydział Nauk o Żywności oraz Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Naukowcy będą wspierać biznes w opracowaniu i wdrażaniu innowacyjnych produktów i usług na rynku rolno-spożywczym. Będą to prace na rzecz rozwoju rynku mięsa, mleka i produktów mlecznych, przetwórstwa warzyw i owoców, piekarskiego, żywności prozdrowotnej, koncentratów spożywczych i sektora napojów.
Źródło: SGGW















![Zimowe ceny pomidorów, ale czy wszystkich? Niektóre są mniej cenione [13.03.2024] Pomidory](https://www.ogrodinfo.pl/wp-content/uploads/2024/03/Aktualne-ceny-polskich-pomidorow-218x150.jpg)

























