W SGGW powstanie Centrum Badawczo-Rozwojowe Żywności i Żywienia

Na Wydziale Nauk o Żywności; fot. SGGW
W SGGW powstanie nowoczesne Centrum Badawczo-Rozwojowe Żywności i Żywienia. Środki pochodzić będą z Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020.

Decyzją Zarządu Województwa Mazowieckiego uczelnia otrzyma prawie 33 mln zł, które przeznaczy na zakup nowoczesnej aparatury badawczej – informuje uczelnia.

Prace nad bezpieczeństwem żywności prowadzić będą dwa wydziały SGGW: Wydział Nauk o Żywności oraz Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji. Naukowcy będą wspierać biznes w opracowaniu i wdrażaniu innowacyjnych produktów i usług na rynku rolno-spożywczym. Będą to prace na rzecz rozwoju rynku mięsa, mleka i produktów mlecznych, przetwórstwa warzyw i owoców, piekarskiego, żywności prozdrowotnej, koncentratów spożywczych i sektora napojów.

Źródło: SGGW

Related Posts

None found

Poprzedni artykułWłochy: Jabłka bio skończą się w kwietniu. Gala za 2 tygodnie
Następny artykułWydawnictwo Plantpress zaprasza na stoisko

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.