Maliny – niezbędny składnik w diecie sportowców

28
Malina Radziejowa
Maliny to doskonała przekąska dla kobiet, które dbają o piękną promienną skórę, jak również dla miłośników sportu. Najnowsze badania wykazały, ze związki fitochemiczne występujące w malinach chronią mięśnie przed uszkodzeniami i przyspieszają ich regenerację. 
 
Naukowcy przekonują, że maliny to doskonała przekąska po treningu. Najnowsze badania wykazały, że zawarte w malinach związki fitochemiczne, które nadają im barwę, chronią przed uszkodzeniem mięśni, po intensywnym treningu.
 
Specjaliści informują, że zawarte w malinach związki przeciwzapalne i przeciwutleniacze nie tylko chronią mięśnie, ale również przyspieszają ich regenerację.
 
„Maliny są potężnym źródłem związków, które mogą pomóc w szybkiej regeneracji po wysiłku. Dlatego są szczególnie polecane sportowcom, osobom uprawiającym sport rekreacyjnie, jak i tym, które chcą zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Należy pamiętać, że prawidłowe odżywianie odgrywa kluczową rolę w wydajności sportowców. Dlatego też zachęcam, aby do codziennego menu dołączyć właśnie maliny” – wyjaśnia dietetyk sportowy Anita Bean. 
 
Za:

Related Posts

None found

Poprzedni artykułGrady w Turcji
Następny artykułRosja: wkrótce możliwy zakaz importu owoców z UE, w tym z Polski

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.