Ochrona i odżywianie porzeczek. Szkolenie 17 marca

Jaki jest program szkolenia „ Najważniejsze elementy w ochronie i odżywianiu porzeczek”, które odbędzie się 17 marca (sobota) 2018 r. w Dworku Pamiętna k/Skierniewic?
Program: 
9:30 – Przywitanie uczestników szkolenia 
9:45 – „Sytuacja w produkcji owoców porzeczki czarnej i czerwonej” – dr Piotr Baryła, UP w Lublinie.
10:05 – „Istotny wpływ biostymulacji na poprawę parametrów jakościowych i ilościowych w produkcji porzeczki czarnej – omówienie wyników doświadczeń” – Agnieszka Lenart, TIMAC AGRO POLSKA.
10:50 – „Nowe, czy nie nowe – zmiany w programie ochrony porzeczki” – Radosław Suchorzewski, BAYER.
11:20 – „Środki pochodzenia naturalnego do zwalczania szkodników na plantacjach porzeczek” –             prof. dr hab. Gabriel Łabanowski.
11:40 – Przerwa kawowa
12:00 – „Praktyczne efekty stosowania aminokwasów AGRO-SORB w uprawie czarnej porzeczki” – Tomasz Harciarek, AGRO-SORB
12:25 – „Kondycjonery wody – mały dodatek, duża korzyść” – Arkadiusz Sławiński, AGRII.
12:45 – „Diabeł tkwi w szczegółach” – czyli  najbardziej istotne elementy prawidłowej ochrony porzeczek, Szymon Jabłoński, BAYER.
13:20 – „Monitoring i możliwości zwalczania najważniejszych szkodników porzeczek” – prof. dr hab. Barbara Łabanowska.
14:00 – Obiad

Organizatorami szkolenia są: Krajowe Stowarzyszenie Plantatorów Czarnej Porzeczki wraz z firmami Timac Agro i Bayer 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułAcetamipryd – formulacja ma znaczenie
Następny artykułPolsko-chińska współpraca na kolejnym etapie. Ruszają inwestycje

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.