Winiarska Perła

Sylwia i Mateusz Paciurowie z certyfikatem i Perłą
28 września w trakcie Międzynarodowych Targów Spożywczych w Poznaniu (Polagra Food) odbył się Wielki Finał Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo  - Smaki Regionów. Jedną z nagród otrzymało wino z Sandomierskiego Regionu Winiarskiego.
Organizatorem przedsięwzięcia była Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.

W tegorocznym konkursie Kapituła Krajowa jedną z Pereł 2014 przyznała winu gronowemu półsłodkiemu białemu Silvio. Nagrodę przyznano Sylwii i Mateuszowi Paciurom prowadzącym Winnicę Nad Jarem położoną w Sandomierskim Regionie Winiarskim, a wino wytworzone zostało w 2012 roku, cechującym się wyjątkowo korzystnym przebiegiem warunków pogodowych.

Powyższe wyróżnienie świadczy o potencjale niektórych zakątków naszego kraju w tak osobliwej dziedzinie jak winiarstwo.
 
Tekst i fot. J. Suszyna

Related Posts

None found

Poprzedni artykułTargi Natura Food 2014
Następny artykułKubota prezentuje nowe ciągniki

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.