Hiszpanie jedzą więcej owoców i warzyw

W dodatku – nie płacą za to więcej. Dane hiszpańskiego ministerstwa rolnictwa dowodzą, że w lutym tego roku Hiszpanie zjedli o 6% więcej owoców i warzyw niż w lutym 2010 r. zapłaciwszy za to o 0,7% więcej.
Spożycie samych świeżych warzyw było wyższe rdr o 1,5%, zaś owoców – o 8,4%. Podobne dane uzyskano we wcześniejszych okresach, więc można śmiało mówić o wyraźnej tendencji.
 
Za:greenmed.eu
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułStanieją pomidory
Następny artykułWiniarskie szkolenia na Podkarpaciu: więcej chętnych niż miejsc

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.