Indie owocowo-warzywnym potentatem

Biuletyn FAMMU/FAPA informuje, że według danych indyjskiego rządowego biura prasowego kraj ten w sezonie 2010/2011 wyprodukował 137,7 mln ton warzyw i 75,8 mln ton owoców.
Całkowity obszar upraw produkcji ogrodniczej oszacowano na 17,7 mln hektarów. W poprzednim sezonie zbiory te wyniosły odpowiednio 133,7 mln ton i 71,5 mln ton, a jeszcze wcześniej (sezon 2008/2009) – 129,1 mln ton i 68,5 mln ton. Indie są więc drugim po Chinach największym producentem owoców i warzyw.
 
Za: FAMMU/FAPA
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułSkładka z działów specjalnych
Następny artykułZabraknie pracowników

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.