Polska mrożonkami stoi

Zajmujemy w Europie drugie miejsce w produkcji mrożonek warzywnych. Jej poziom w latach 2007-2010 oscylował wokół 500 tys. ton rocznie, w 2010 roku spadła do 428 tys. t.
Wyprzedzamy Francję (385 tys. t) i Hiszpanię (408 tys. t), zaś ustępujemy tylko łącznej produkcji krajów Beneluksu (ponad 915 tys. t). Podane ilości nie obejmują mrożonych ziemniaków, pomidorów i kukurydzy cukrowej.
Za: profel
pg 

Related Posts

None found

Poprzedni artykułChiny zostaną wyprzedzone przez Indie?
Następny artykułNowe półki do wózków CC

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.