Polska żywność na targach w Hongkongu

Polskie sery, mleko, świeże jabłka, makarony, kasze, przekąski, kawior, napoje i soki owocowe, suszone owoce, a także słodycze i dodatki cukiernicze – to produkty, z którymi mogli zapoznać się goście odwiedzający międzynarodowe targi żywności Food Expo 2018, odbywające się w Hongkongu, w Chinach.

Wielką popularnością cieszyły się pokazy kulinarne prezentujące polskie specjały. Podczas każdego dnia targowego na stoisku MRiRW, we współpracy z Funduszem Promocji Mięsa Wołowego, organizowane były degustacje dań z wołowiny po polsku, z wykorzystaniem polskich produktów prezentowanych na stoisku.

Ministerstwo rolnictwai wzięło udział w tym wydarzeniu po raz pierwszy.

Targi Food Expo odbywają się w halach Hong Kong Convention & Exhibition Centre. Jest to jedna z największych wystaw dotyczących żywności na kontynencie azjatyckim. Każdą edycję targów odwiedza ponad 500 000 zwiedzających spośród ponad 60 krajów.

Udział w wydarzeniach targowych, poprzez organizację stoisk informacyjno-promocyjnych  jest częścią działań prowadzonych w celu promocji polskich artykułów rolno-spożywczych na rynkach zagranicznych.
 
Źródło: MRiRW

Related Posts

None found

Poprzedni artykułModliszki – czy w Polsce zaczyna się era nowego owada pożytecznego?
Następny artykułEkologiczna uprawa warzyw – dofinansowanie i pomoc merytoryczna

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.