Znamy współczynniki przydziału dla wycofywanych owoców i warzyw

fot. P. Grel
Po zamknięciu przyjmowania wniosków o wycofywanie owoców i warzyw już po jednym dniu (wyjątkiem są brzoskwinie), ARR określiła wspólczynniki przydziału dla poszczególnych grup produktów.

Na podstawie § 5 ust. 2 pkt 2 rozporządzenia Rady Ministrów z 5 września 2016 r. w sprawie realizacji przez Agencję Rynku Rolnego zadań związanych z ustanowieniem dalszych tymczasowych środków wsparcia dla producentów niektórych owoców i warzyw w związku z kontynuacją zakazu ich przywozu z Unii Europejskiej do Federacji Rosyjskiej (Dz. U. z 2016 r. poz. 1523), Prezes Agencji Rynku Rolnego informuje, że dla ilości produktów wynikających powiadomień złożonych 30.09.2016 r. określono następujące wysokości współczynnika przydziału stosowanego w odniesieniu do następujących grup produktów:

  • jabłka i gruszki – 0,05.
  • pomidory, marchew, słodka papryka, ogórki oraz korniszony – 0,05
  • śliwki i winogrona stołowe świeże – 0,22

Prezes Agencji Rynku Rolnego informuje równocześnie, że nie wyczerpano ilości dla brzoskwiń, zatem w dalszym ciągu Agencja  przyjmuje powiadomienia dla tej grupy produktów.

Źródło: ARR

Related Posts

None found

Poprzedni artykułKoniec przyjmowania wniosków na wycofanie owoców i warzyw
Następny artykuł11. Jesienna Giełda Ogrodnicza w Boguchwale

2 KOMENTARZE

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.