Australia wpuszcza jabłka z Chin

fot. K. Kupczak
W początkach grudnia australijska inspekcja fitosanitarna dopuściła na rynek swego kraju 400 ton jabłek wyprodukowanych w prowincji Shanxi (czyt. Szansi) Chińskiej Republiki Ludowej.

Decyzja zapadła po testach laboratoryjnych, które wykazały brak obecności szkodliwych mikroorganizmów czy szkodników w tej próbnej partii owoców. Wartość tej partii jabłek jest oceniana na około 1 mln USD.

Za: fruitinfo

Related Posts

None found

Poprzedni artykułPolacy marnują żywność
Następny artykułGłosy o przyszłości polskiego jabłka (III)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.