Potencjał przetwórstwa jabłek w Chinach

Kraj ten jest w stanie przerobić dziennie około 100 tys. ton jabłek – informuje Fito-Mag. To trzy razy więcej, niż może Polska i dziesięć razy więcej, niż na Ukrainie.
W Chinach przetwórstwem jabłek zajmuje się 124 dużych zakładów, z czego 70% produkcji pochodzi tylko z pięciu z nich. W Polsce produkują koncentrat 44 zakłady, na Ukrainie 23. Chiny pozostają światowym liderem w produkcji koncentratu jabłkowego – w sezonie 2011 trafiło na rynki około 600 tys. ton tego produktu „made in China”
 
Za: Fito-Mag
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułŁadowarki made in Holland
Następny artykułNiskie zbiory jabłek w Południowym Tyrolu

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.