W Niemczech rośnie produkcja grzybów

Niemiecki rynek odnotowuje wzrastające ciągle zainteresowanie różnymi rodzajami grzybów. Spowodowało to z kolei wzrost produkcji i zwiększenie podaży grzybów uprawnych.
Stowarzyszenie producentów – Bund Deutcher Champignon-Kulturpilzanbauer (BDC) określa niemiecką produkcję w 2013 roku na 62 tys. ton. W bieżącym ma ona wzrosnąć o kolejne 3 tys. ton. Oprócz najpopularniejszej pieczarki, chętnie uprawiane są także boczniaki. 
Za: fruitnews.ru
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułW środę rozpoczną się ulewy, które mogą spowodować powódź
Następny artykułW I kwartale ceny ziemi wyższe o ponad 28 proc. niż rok wcześniej

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.