Strona główna Tagi Fertico

fertico

Dlaczego warto badać wodę do spożycia przez ludzi?

Woda, którą pijemy, żeby była dobroczynna dla naszego organizmu, musi być przede wszystkim bezpieczna pod względem mikrobiologicznym, chemicznym i radiologicznym.

Nowy zakres akredytacji

9 marca 2021 roku laboratorium Fertico uzyskało oficjalnie nowy zakres akredytacji zgodnie ze znowelizowaną normą PN-EN ISO/IEC 17025:2018-02. Pełny zakres akredytacji znaleźć można pod numerem AB1748.

Coraz trudniej rozpoznawać choroby w sadach i na plantacjach

Tegoroczne warunki pogodowe sprzyjają rozwojowi patogenów wywołujących choroby zarówno w uprawach sadowniczych, jak i na plantacjach truskawek. Ich właściwe rozpoznanie pozwoli nam obrać odpowiednią strategię ochrony.

Argument w ręku, czyli po co badać owoce

Nową placówkę laboratoryjną uruchomioną w Grójcu, działającą przy Instytucie Agronomicznym Fertico mieliśmy przyjemność zobaczyć i szczerze podziwiać 18 lutego br. Zakres jej imponujących możliwości analitycznych przedstawiają Piotr Barański, dyrektor działu marketingu i rozwoju firmy Agrosimex, oraz Karolina Felczak-Konarska, dyrektor nowo powstałego laboratorium.

Laboratorium w Grójcu – otwarte!

Niepozorny, najnowocześniejszy, błyskawiczny, sterylny, wszechstronny – słowa te były 18 lutego br. najczęściej używane przez dyrektor, Karolinę Felczak-Konarską, podczas prezentacji nowo otwartego laboratorium diagnostycznego Instytutu Agronomicznego Fertico w Grójcu. O celu, jaki przyświecał założeniu laboratorium informowali w Małej Wsi Leszek Barański i jego syn – Piotr (fot. 1).