Cięty arbuz nie traci soku. Nowe odmiany

Crisp Fresh Watermelon to linia odmian arbuza w ofercie firmy Syngenta, którą zaprezentowano w trakcie targów Fruit Logistica 2017. Produkt ten ubiegał się o nagrodę Innovation Award.
Arbuzy te charakteryzują się dużą jędrnością miąższu, który przy krojeniu w znikomym stopniu traci sok (w porównaniu do odmian tradycyjnych). Pozwala to wykorzystać te owoce w znacznie większym stopniu w gotowych do spożycia dań z pokrojonymi arbuzami. Przedstawiciele firmy podkreślają, że przydatność do spożycia takich produktów jest wydłużona do 10 dni.
 
Pierwszą odmianą z tej linii jest Crisp Delight, o wydłużonym kształcie owoców (5-7 kg), bezpestkowe, z ciemnoczerwonym miąższem i ciemnozieloną paskowaną skórką. 

RS

Related Posts

None found

Poprzedni artykułPieniądze z PROW dla przetwórców z sektora rolno-spożywczego
Następny artykułRolnictwo potrzebuje coraz więcej pracowników sezonowych

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.