GMO łagodzi obyczaje (kulinarne)

Ten rezultat prac raczej nie dostarczy argumentów przeciwnikom modyfikowanej genetycznie żywności, ale – według „Gazety Wyborczej” skutecznie psuje kulinarną zabawę Hiszpanom.
Jednym z ich przysmaków są smażone papryczki „pimientos del Padron” – 5-10% z nich jest bardzo ostra, podczas gdy reszta zupełnie nie. Biesiada zamienia się więc w ruletkę. Niestety naukowcy całą zabawę zepsuli… Zmodyfikowane genetycznie papryczki są – wszystkie bez wyjątku – łagodne w smaku. Podobno Hiszpanie nie są zachwyceni i nadal gustują w daniu z piekącymi niespodziankami.
Za: Gazeta Wyborcza
pg

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.