Przycinanie szparagów wodnym strumieniem

Szparagi
Ta nowa technologia cięcia szparagów strumieniem wody istnieje od prawie trzech lat. Może to znacznie zmniejszyć straty podczas obróbki zebranych pędów. Spadają one do poziomu poniżej 5%.

Technologia ESPASO nadaje się także do obróbki zielonych szparagów. Kompletne rozwiązanie służy ASPASO S60 SEC do pozycjonowania, pomiaru, cięcia i ważenia szparagów. Długość całej linii wynosi sięga 27 m. takie linie są używane we Włoszech, Hiszpanii, Polsce, Niemczech, Peru, Kanadzie, USA, Nowej Zelandii i Australii. Stworzenie tej technologii zajęło siedem lat.

System sortuje 45 000 łodyg szparagów na godzinę, w optymalnych warunkach do 2 ton szparagów na godzinę. Zoptymalizowany proces przetwarzania zwiększa masę sprzedawanych wiązek średnio o 2-5%, co tworzy niewątpliwą wartość dodaną.

Piotr Grel
za: agf.nl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.