Wygląd borówki, smak pomidora

Naukowcy z John Innes Centre w Norwich (Wielka Brytania) stworzyli hybrydę: fioletowy pomidor bogaty w substancje odżywcze charakterystyczne dla jagód. 
 
Chociaż głównym celem naukowców było stworzenie produktów, takich jak bardziej odżywczy ketchup, to fioletowe pomidory bogate w antocyjany (związki zapewniające ochronę przed niektórymi nowotworami i chorobami układu sercowo-naczyniowego) także są cennym dorobkiem.
 
Za: freshplaza
pg

Related Posts

None found

Poprzedni artykułNickerson-Zwaan zmienia nazwę i wprowadza markę Hazera
Następny artykułRepublika Czeska oferuje wsparcie

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.