Kontrola higieny i ochrona przed wirusami w szklarni

ARTYKUŁ SPONSOROWANY
Aby nie dopuścić do pojawienia się bakterii, grzybów lub wirusów w szklarni, bardzo ważna jest dobra higiena i odpowiedni protokół kontrolny.

Mówi się: „Łańcuch jest tak mocny jak jego najsłabsze ogniwo”. Pierwszym aspektem jest właściwa kontrola osób wchodzących na teren uprawy. Łatwym systemem kontrolnym są bramki higieniczne wymuszające dezynfekcje rąk i butów. Ponadto niezbędna jest dezynfekcja narzędzi pracy oraz mycie i dezynfekcja skrzynek transportowych.

Bramka higieniczna z kontrolą dostępu
• dowolny wybór chemikaliów
• ergonomiczny i higieniczny kształt
• do zamontowania na ścianie lub wolnostojąca
• przepustowość: max. 25-30 osób na minutę

DZW-HDT wykonuje dwie czynności jednocześnie: czyści podeszwy i dezynfekuje ręce. Szczotki obrotowe są automatycznie nasączane. Dezynfekcja rąk jest regulowana przez czujniki. Dysze natryskowe, znajdujące się w górnej i dolnej części śluzy, zapewniają odpowiednie rozpylenie środka dezynfekującego. Po dezynfekcji rąk bramka obrotowa zostaje zwolniona i pozwala na przejście do następnego pomieszczenia.

Więcej informacji na stronie: http://www.elpress.com

Related Posts

None found

Poprzedni artykułIglasta piękność
Następny artykułRolnictwo ekologiczne w Polsce

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Wpisz treść komentarza
Wpisz swoje imię

ZGODA NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH *

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany, podajesz go wyłącznie do wiadomości redakcji. Nie udostępnimy go osobom trzecim. Nie wysyłamy spamu. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem*.